Megmenekültek a kilakoltatástól az egészségügyi dolgozók és hozzátartozóik a II. kerületi Lipótmezőn – írja Tordai Bence facebook-bejegyzésében.

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese úgy fogalmaz, a közel 30 család lakhatásának biztosítása érdekében találkozót kezdeményezett a tulajdonosi jogokat gyakorló Külügyminisztérium vezetőjével, és Szijjártó Péter ígéretet tett arra, hogy nem lakoltatják ki az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet területén található szolgálati lakásokból az ott élőket. A családok maradhatnak a házakban, vagy új, magasabb minőségű ingatlanokat építenek számukra az OPNI területén belül. A külügyminiszter azt is kifejezte, hogy a II. kerületi önkormányzattal partnerként fognak együttműködni az ügyben, és a szolgálati lakások kezelését átveheti a helyhatóság.

Az OPNI 40 hektáros területe, benne a több mint 150 éves műemlék épülettel májusban került a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezelésébe.

Megmenekültek a kilakoltatástól az egészségügyi dolgozók és hozzátartozóik a II. kerületi Lipótmezőn! A közel 30 család…

Közzétette: Tordai Bence – 2021. június 4., péntek

Borítókép: Rácmolnár Milán