Magyar Hang: túlélésért küzd az egyetlen vidramenhely

A túlélésért küzd a Petesmalmi Vidrapark, Magyarország egyetlen vidramenhelye, amely csak a látogatói belépődíjakból él, de a járvány miatt tavaly november óta zárva van. Április első hetére vannak már csak tartalékaik – írja a Magyar Hang.

A napilap hozzáteszi, ez az egyetlen vidramenhely Magyarországon. A park első lakója Luca, aki nemsokára már 24 éves lesz, ezzel a legidősebb európai vidra – utóbbi a faj hivatalos neve. Az európai vidrák átlagosan 15-18 éves korukig élnek.

Mint írják, nem vadaspark, nem állatkert, ez itt egy mentőközpont, amelynek van egy 2,5 kilométeres tanösvénye.

Tartozik hozzá 140 hektár fás-tavas terület. Nem tudták, milyen jogszabályok vonatkoznak rájuk, így novemberben, a koronavírus második hullámában önként bezártak. Aztán érdeklődtek a kormányinfón megadott telefonszámon, ahol az illetékes nem tudott állást foglalni a kérdésben, hogy nyitva lehetnek-e, ezért a helyi rendőrkapitánysághoz irányította őket. Két hét múlva ezt a választ kapták: „Tájékoztatom továbbá, hogy az Ön által leírt ott élő vadállatok megtekintése, a jogi értelmezés alapján vadasparknak minősül, így a fenti jogszabály alapján annak látogatása Tilos.”

Borítókép: Huskyherz/Pixabay

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére