Robbanóanyag és kábítószer került elő egy dömsödi házkutatáskor


Kábítószert, robbanóanyagokat és robbanószereket találtak egy dömsödi portán tartott helyszíni szemlén a rendőrök; a tulajdonost letartóztatták – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

Az udvaron és a pincében kannabisznövények sorakoztak az érés és feldolgozás különböző fázisaiban: 17 tő ültetve, 4 tő virágzó állapotban, 13 tő levéltelenítve. A hűtőben 32 gramm speedet találtak a rendőrök – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök a házkutatást egy időre felfüggesztették, mert az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat, robbanószereket találtak

– írták. Már órák óta tartott a szemle, amikor a lőszereket és a gránátokat felfedezték, ezért a Készenléti Rendőrség tűzszerészeit riasztották;  98, többségében gyalogsági lőszert és gránátot vittek biztonságos megsemmisítő helyre.

A porta tulajdonosa beismerő vallomást tett. A speedet – állítása szerint – magának vásárolta, mivel munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan kellett az ültetvényén dolgoznia, és ez nagyon lefárasztotta.

A magról termesztett növények egy részét már leszüretelte, a közeljövőben akarta piacra dobni

– olvasható a police.hu oldalon.

A férfi fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként második világháborús lőszereket, gránátokat hazavitte.

A Ráckevei Rendőrkapitányság az azóta letartóztatott B. Tibor ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (MTI)

Kiemelt kép: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére