Először kerül ázsiai-amerikai híresség arcképe amerikai pénzre


Anna May Wong, a hollywoodi némafilmek egyik sztárjának arcképével először kerül ázsiai-amerikai híresség az amerikai negyeddollárosra – jelentette csütörtökön a Deadline című amerikai filmes portál.

Idén ő az ötödik nő, akinek portréja az American Women Quarters (amerikai nők a negyeddollároson) című, úttörő jelentőségű nőkről megemlékező program keretében negyeddollárosokra kerül. Ezt megelőzően Maya Angelou költő, aktivista, Sally Ride, az első amerikai női asztronauta, Wilma Mankiller, a cseroki indiánok első női törzsfőnöke és Nina Otero-Warren nőjogi aktivista arcképe is felkerült a pénzérmékre.

Otero-Warren és Wong arcképe mellett a nyilvánosság bevonásával döntöttek.


Négy évtizeden át tartó karrierje során Wong a televízió mellett színházban és rádióban is szerepelt, s olyan hírességekkel játszott együtt, mint Marlene Dietrich, Joan Crawford és Laurence Olivier.

Első főszerepét 1922-ben, 17 évesen kapta a The Toll of the Sea című filmben. Egy évvel a halála előtt, 1960-ban csillagot kapott a Hollywood egyik nevezetességének számító hírességek sétányán (MTI).

Kiemelt kép: Flickr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére