Közösségi előadás és gimnazisták interaktív bemutatója nyitja az idei Eleven Őszt

Oláh Sándor jövőkutató közösségi előadása és a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium diákjainak interaktív műsora nyitja az idei Eleven Ősz sorozatot, amelynek kulturális és összművészeti programjaira szeptember 23-án és 24-én várják az érdeklődőket Budapesten, a Bartók Béla úton.

A közösségekben rejlő kreativitás és a városnegyedhez kapcsolódó kulturális értékeket bemutatását középpontba helyező rendezvénynek idén is a Bartók Béla út éttermei, kávézói adnak helyet. A sokszínű programkínálatban zenei, táncos, kézműves és önismereti, stand-up és összművészeti előadások kaptak helyet – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Az 1 Művész 1 Porta névre keresztelt kezdeményezés évről évre a kortárs művészet bemutatását helyezi a középpontba.

A Gárdonyi téren Tóth Andrej Art hekk – Jónás című szabadtéri kiállítása, a B29-ben a Tajvani ízkalandozás című fotókiállítás, a Magyar Makettezőkért Egyesületben pedig Save the Art címmel Póka György festőművész munkáiból lesz látható válogatás.

Marcus Goldson Budapesti életképek című kiállítása a BBB KultPontban, Oláh Gábor Az én kis-nagy világom című fotókiállítása pedig a HungaryL!ve Studióban nyílik meg.

A Faur Zsófi Galériában Bartl József életműkiállítása lesz látható, a K.A.S. Galériában Lovas Ilona emlékkiállítása, a Kornél galéria, bolt és kávézóban ékszerkiállítás, a Bartók Béla Boulevard Kapualj galériáiban pedig Házunk története – régi képek, családi fotók címmel Mika Edit gondozásában nyílik tárlat.

A Fári Galériában Vészabó Noémi festményei, az Enter Bárban pedig a Blooming Mind Tattoo kiállítása nyílik meg videojáték és képregény tematikájú alkotásokból.

A zenei programok között a Gellért téren fellép a The 02s indie rock együttes, a MikeMicrodose hattagú fúziós zenekar pedig az utcafesztiváli hangulatról gondoskodik. A Nehézlemez Műhely garázs-rock és blues zenékkel készül a Gárdonyi téren, a K.A.S. Galériában a Cedric ad gitárkoncertet, a Mitziben a Canciones Latinas lép fel és szintén a latin zene kedvelőinek szól majd a Marching Jazz Band Gárdonyi térről induló koncertje.

A gyerekek a Lúdas Matyi előadást nézhetik meg a Hadik Ház udvarában, a Zenekuckó interaktív zenés gyerekprogramra pedig a BBB KultPontban várják a családokat. (MTI)

Kiemelt kép: Andrew Bossi/Wikipedia Commons

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére