Karácsony: A Pest Megyei Kormányhivatal zöld utat adott egy X. kerületi természetvédelmi terület kiirtására

„A Pest Megyei Kormányhivatal zöld utat adott egy X. kerületi természetvédelmi terület kiirtására. Ezt mi nem fogjuk hagyni!” – írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/pfbid02wvztGDYhFW3XyKcg5TboHhyLJDijcmBNM1F826o2HuRzSNRxts4VhqLZeDD8Ttgfl

Mint a főpolgármester beszámol róla, a kormány nem is olyan rég úgy döntött, lehetővé teszi még a természetvédelmi területen fekvő erdők irtását is. Nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy tudjuk, mennyire felelőtlen, szűk látókörű, a klímaváltozás szempontjából is veszélyes döntés ez a kormányrendelet. Amiből később valamelyest visszakoztak, de úgy tűnik a budapesti főispánhoz a visszakozás híre nem jutott el. Éppen ettől tartva fogadtuk el a Fővárosi Közgyűlésben azt a rendeletet, amelyik tiltja, hogy Budapesten természetvédelmi területen tarvágást végezzenek.

Hozzátette, 10. kerületi, Felsőrákosi-rétekhez tartozó erdő most mégis veszélybe került. A természetvédelmi terület közkedvelt kirándulóhely, tele őshonos fafajokkal, színes élővilággal. A Pest Megyei Kormányhivatal szembemenve a Fővárosi Közgyűlés döntésével, meg akar fosztani minket ettől.

„Pénteken a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője határozatban tiltotta meg a tarvágást, a természetőrök ki is mentek a helyszínre. Az ügynek még nincs vége, de egy biztos: nem fogjuk hagyni, hogy feléljék a jövőnket, hogy kivágják a budapesti erdőket” – zárul a poszt.

A borítókép illusztráció. Fotó: Hans/Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére