Elindult a HungAIRy levegőtisztaság-védelmi projekt egyik akciója, a KomPOSZTold kampány, amely a fővárosi lakosok számára népszerűsíti a komposztálást. A kampány során öt budapesti kerületben hoz létre a főváros közösségi komposztálásra alkalmas komposztpontokat. Pontonként négy különálló, nagy űrtartalmú, újrahasznosított műanyagból készült komposztládát helyeztek ki, így a helyi lakosok számára lehetőséget biztosítanak a komposztládák szabad használatára.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes és V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere átadta az első komposztpontot a Tabánban, a Kereszt utca zöldövezeti részén.

A kampány legfőbb célja, hogy a fővárosi lakosság szélesebb körével megismertesse a komposztálás folyamatát, illetve elérhetővé váljon számukra a közösségi komposztálás. Szeretnék elérni, hogy olyan komposztközösségek alakuljanak ki, akik rendszeresen és hozzáértően gondozzák a komposztpontokat. A komposztálás az egyik legősibb emberi tevékenység. Ideje újból elkezdeni, hiszen nemcsak magunknak, de a környezetünknek is csak használunk vele!

További tudnivalók a komposztálásról és projektről a www.hungairy.hu oldalon találhatók. (OS)

Kiemelt kép: Pixabay