Hétvégente ismét megnyílik a pesti alsó rakpart az autómentes környezetben mozogni vágyóknak

A szeptember 3-4-i hétvégétől ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők hétvégente autómentes környezetben használhatják a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt. A 105-ös és a 178-as autóbuszok közben módosított útvonalon közlekednek.

A hétvégén újra a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától egészen vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy a megnyitott rakpartszakaszon is fokozottan figyeljenek a gyalog közlekedőkre.

A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál.

Az ideiglenes budai lezárás miatt szünetelt a pesti megnyitás

A rakpart idén először a húsvéti hosszú hétvégén, április 15-től 18-ig nyílt meg az érdeklődők előtt a Margit híd és a Közraktár utca között. A Lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-án ideiglenesen lezárták a Halász utca és a Döbrentei tér közötti budai rakpartszakaszt a közúti forgalom elől. Ebben az időszakban a pesti alsó rakparton a hét minden napján lehetett gépjárművel közlekedni, ezért szünetelt a gyalog vagy mikromobilitási eszközzel közlekedők előtt történő hétvégi megnyitás. (BKK)

Kiemelt kép: BKK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére