Az amerikai hadsereg és a hírszerzés megerősíti védelmi képességeit a kibertámadások és  a dezinformáció ellen a közelgő novemberi törvényhozási – félidős – választások közeledtével – közölték a hatóságok.

Az Egyesült Államok Kibervédelmi Parancsnoksága (US Cyber Command) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (National Security Agency) közleménye szerint aktív védekezést folytatnak a külföldi zavarkeltés és befolyásszerzés ellen, különös hangsúllyal arra, hogy az Egyesült Államok ellenfelei próbálják aláásni az ország érdekeit és jólétét, valamint a lakosság szavazatokban megjelenő akaratát, valamint az amerikai emberek hitét a választás szentsége és biztonsága iránt.

A parancsnokság közlése alapján, hírszerzési illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy Oroszország, Kína és Irán megpróbálhat beavatkozni a választás folyamatába, illetve befolyásolni a választók véleményalkotását.

A kibervédelmi parancsnokság, az Egyesült Államok hadseregének védelmi és támadó egysége, amely 2018 óta fokozza erőfeszítéseit a választások védelmében a külföldi beavatkozások ellenében. (MTI)

Kiemelt kép: Flickr