Négy-tíz éves távlatokban elképzelhető, hogy Budapestről rajtol a Tour de France

Négy-tíz éves távlatban képzelhető el a Tour de France országúti kerékpáros körverseny magyarországi nagy rajtja Eisenkrammer Károly szerint. A magyar körverseny főszervezője Párizsban tekintette meg a Tour vasárnapi lezárását egy küldöttséggel, benne olyan vendégekkel, akiknek lehet fontos szerepük egy magyarországi döntésben, hogy egyáltalán tárgyalás kezdődjön erről.

Hozzáfűzte: a Giro d’Italia idei magyarországi rajtja nagyon sikeres volt, azonban a Tour még egy nagyságrenddel komolyabb.

Ha Tour de France és Budapest, akkor szeretnénk élére állni a Tour de Hongrie szervezőiként, az ASO-s kapcsolatrendszerünkkel és azzal a tudással, amivel rendelkezünk, de az biztos, hogy nem a jövő évről, hanem annál sokkal hosszabb időtávról van szó

– fejtette ki a közmédiának nyilatkozva Eisenkrammer, aki szerint négy-tíz éves távlatokban érdemes gondolkodni. David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke májusban az olasz körverseny magyarországi nyitánya előtt az MTI-nek azt mondta, elképzelhetőnek tartja a Tour de France rajtjának Magyarországra hozatalát. Christian Prudhomme versenyigazgató az M4 Sportnak a Tour koppenhágai nyitányán úgy fogalmazott:

Soha nem szabad azt mondani, hogy soha, de egyelőre nincs kandidálás.

A holland és belga sajtóhírekre – melyek alapján Valter Attila a Jumbo-Vismánál folytathatja pályafutását – a magyar körverseny főszervezője úgy reagált:

Akkor lesz biztos, ha megjelenik a Jumbo-Visma honlapján, de azt gondolom, hogy lehet nyugodtan készpénznek venni, hogy Valter Attila eddigi fantasztikus pályafutását a világ legerősebb csapatában folytatja jövőre.

Eisenkrammer szerint a Touron Jonas Vingegaard révén az összetettet és a hegyi pontversenyt, Wout van Aert jóvoltából a sprinterek pontversenyét frissen megnyert holland sor érdeklődése nagyon nagy dolog a magyar kerékpársport és Valter számára.

A magyar bajnok lehetséges jumbós szerepkörét taglalva az 1992-es barcelonai olimpián szerepelt Eisenkrammer úgy vélekedett: akár segítő lesz egy háromhetesen, akár elsőszámú versenyző egy kisebb versenyen, a fiatalokra nagyon építő holland csapatnál rossz helyre nem kerülhet.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oldal Tetejére