Ilyen biciklis forgalomnövekedést még nem mértek itthon

A koronavírus okozta világjárvány második hullámában, szeptemberben soha nem látott biciklis forgalomnövekedést mértek a Magyar Kerékpárosklub Facebook-bejegyzése szerint.

Megfordult a trend: nem alábbhagyott, hanem új lendületet kapott a kerékpáros növekedés az iskola- és munkakezdés hónapjában a klub közleménye alapján.

A kerékpárszámlálók szerint nem kevesebbet, hanem többet kerékpároztak a budapestiek, mint augusztusban.

2019-hez képest április óta tart a növekedés. Szeptemberben a – nyilvánosan elérhető – fővárosi bicikliszámlálók látványos, átlagosan 35%-os növekedést mértek az egy évvel korábbihoz képest. Legnagyobb nyertes a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárút, ahol 59 százalékkal bicikliztek többet a tavaly szeptemberihez képest.

A Kerékpárosklub szerint egyre többen ismerik fel, hogy biciklin könnyebben elkerülhető a koronavírus.

Gyors, olcsó és egészséges közlekedési eszköz, nem rá kell várni, nem ragad be a dugóba és parkolóhelyet sem kell vele keresni.

A Kerékpárosklub reprezentatív kutatása szerint 51-ről 57 százalékpontra nőtt a valamilyen rendszerességgel bicikliző budapestiek száma 2018-hoz képest, amin a vírus mellett az új kerékpársávok is lendíthettek. Felfedezték azt is, hogy ugyanannyi kormánypárti és ellenzéki szavazó biciklizik, a kormánypártiak viszont gyakrabban teszik.

A Kerékpárosklub szerint ősszel és télen is érdemes biciklin maradni. Esőkabát és sárvédő kell csak ahhoz, hogy rossz időben is kényelmes legyen biciklivel közlekedni.

https://www.facebook.com/MagyarKerekparosklub/photos/rpp.132720449036/10157868358154037/?type=3&theater

Kiemelt kép: Rácmolnár Milán

Oldal Tetejére