Hazai szereplők részvételével zajló nemzetközi projekt keretein belül született meg a „Change The Future” online szemléletformáló játék. A weboldalon magyar nyelven is elérhető játékba regisztrált csatlakozók zöld vállalásokat tehetnek; a rendszeres kerékpárhasználattól a környezettudatos vásárláson át a komolyabb témákig mindenki megtalálhatja azokat a feladatokat, melyeket saját hétköznapjai során kivitelezhetőnek talál – írja a Reflex Környezetvédő Egyesület.

A kiszemelt vállalásokat egyszeri alkalommal vagy néhány hetes időkeretben lehet megvalósítani.

Az adott időtartam lejártát követően a résztvevők az online rendszeren keresztül jelezhetik, hogy sikerült‐e betartani vállalásaikat. A sikeres teljesítéseket a játék Jövő‐javító pontokkal jutalmazza. A megszerzett pontok alapján a játék rangsort alakít ki, mely folyamatosan nyomon követhető a weboldalon, így a résztvevők figyelhetik azt is, hogy ki és hol gyűjti a legtöbb pontot, azaz teljesíti a legtöbb zöld feladatot és vált leginkább környezetkímélő életmódra!

Mivel a játék egyszerre tíz európai országban fut, az elért személyes vagy csapat szintű eredmények a nemzetközi mezőnyben is szerepelni fognak; egy nemzetközi barátságos megmérettetés pedig igazán izgalmas próbát jelenthet.

A játékba történő regisztrációhoz csak egy e-mail címre van szükség. A játékban egyénileg, illetve csapatban is részt lehet venni. A csatlakozás menete egyszerű. A Regisztrálok gombra kattintva egy e-mail címet, egy felhasználónevet – ami majd megjelenik az eszköz felületén – és egy jelszót kell megadni. A regisztrációt követően ki kell választani a várost, ahol a regisztráló él, illetve ekkor lehet csatlakozni csoporthoz is. A sikeres regisztrációt automatikusan küldött e-mail erősíti meg.

A rendszer által megadott időintervallum lejártával a résztvevők e‐mailt kapnak azzal kapcsolatban, hogy sikerült‐e teljesíteni a vállalásukat.

Ha a résztvevő visszaigazolja a kihívás teljesítését, az oldal elkönyveli a pontokat. A rendszer nem kéri, hogy a regisztrálók bármily módon igazolják is vállalásaik megvalósítását; ugyanakkor bízik a résztvevők fair hozzáállásában.

Borítókép: Pixabay/Couleur