„Nagyobb megbecsülést kapjanak, akik egyszerre állnak helyt a gyerekeik és az idős szüleik gondozása terén”

V. Naszályi Márta budavári polgármestere, a Párbeszéd elnökségi tagja és az Egységben Magyarországért Nőügyi Munkacsoportjának vezetője Facebook-videót közölt, amelyet a nőnap alkalmából készített a munkacsoport. Mint hangsúlyozzák:

Mi azért dolgozunk, hogy a nők és lányok ‒ tartozzanak bármilyen életkori vagy társadalmi csoporthoz, legyenek bár fogyatékossággal élők vagy romák ‒ társadalmi szerepe erősödjön, ne legyenek a döntéshozók számára láthatatlan nők. Azért dolgozunk, hogy lebontsuk az előítéleteket és az előttük tornyosuló akadályokat, hogy

segítsünk megerősíteni önbizalmukat, önmagukba vetett hitüket.

Azért, hogy a férfiakkal-fiúkkal egyenlő esélyeik, lehetőségeik és döntési szabadságuk legyen személyes boldogulásuk és biztonságuk megteremtésére, megőrzésére. Azért dolgozunk, hogy legyen több nő a gazdasági és politikai döntéshozatalban, legyen több nő a természettudományos, technológiai, mérnöki és informatikai szakmákban. Azért, hogy nagyobb megbecsülést kapjanak, akik  egyszerre állnak helyt a gyerekeik és az idős szüleik gondozása terén, és mindezt sokszor fizetetlen módon teszik.”

https://www.facebook.com/VNaszalyiMarta/videos/332786025559234

Kiemelt kép: Pixabay

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére