Fenntartható egészségügyi ellátás a klímaváltozás korában

Hogyan függ össze a klímaváltozás és a betegséggyakoriság?  Mennyivel költ kevesebbet  Magyarország az állami egészségügy finanszírozására az uniós átlagnál? Miért hatékony a finnek 50 éves egészségpolitikai koncepciója? – ezek a kérdések is szóba kerülnek podcast adásukban, amelyben Rékassy Balázs orvos, egészségügyi managerrel, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi szaktanácsadójával Szabó Tímea, a Párbeszéd – ZÖLDEK ügyvezető társelnöke beszélgetett az egészségügy aktuális égető problémáiról.

Néhány további  téma a beszélgetésből:

– az egészségügy anomáliái az orvos szemével;
– a hálapénz bosszúja – a bérrendezés anomáliái;
– szülés helyett terhességgondozás a jó buli a nőgyógyászoknak;
– a klímaváltozás már ma a Föld lakosságának a felét érinti valamilyen módon;
– a trafikmutyi hungarikum a rosszul bevezetett dohányzáscsökkentési módszer;
– október 1-től indul az új alapvetően teljesen logikátlan budapesti orvosi ügyeleti rendszer –a háziorvosi rendszer anomáliái- Nagy-Britanniában bevált, nálunk nincs egy komplett egészségtájékoztatási állami naprakész weblap.

Az adást Sarkadi Péter szerkesztette.



(A Megújuló Magyarországért Alapítvány – amely internetes újságunk, a Zöld Hang kiadója –idén is megrendezte a Nyári Zöld Akadémiát Siófokon, amelyet a Green European Foundation támogatott. Az itt elhangzó beszélgetésekből podcastsorozatot indítottunk, jelen podcast a sorozat első része.)

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére