Zöldacélra vált a Volkswagen

Alacsony szén-dioxid-intenzitású, úgynevezett zöldacél szállításáról írt alá egyetértési nyilatkozatot a Volkswagen Csoport és a Salzgitter AG. Az acélgyártó óriás 2025-től fogja klímabarát módon előállított acéllal ellátni a német OEM-et, ami azt a fontos jövőbeli projektjeihez fogja felhasználni –  írja az Autópro.hu.

A klímabarát acélt 2025 végétől Alsó-Szászországban fogja gyártani a Salzgitter AG, az előállítási folyamatot hidrogénre és megújuló energiaforrásokra alapozva. Az új megoldással az acélgyártás szén-dioxid-kibocsátását több mint 95 százalékkal lesznek képesek csökkenteni a maihoz képest.

A VW célja, hogy 2050-re karbonsemlegessé alakítsa működését, a stratégiának pedig fontos része az ellátási láncában felmerülő szén-dioxid-emisszió csökkentése. Az akkumulátor- és alumíniumgyártáson kívül az acélgyártás számít az egyik legnagyobb szén-dioxid-forrásnak.

A VW és a Salzgitter AG a zöldacél gyártásában és felhasználásában valójában már jelenleg is együttműködik. 2021-ben a VW először dolgozott fel termelésében a Salzgitter AG-tól származó klímabarát acélt. A tavaly csak mintamennyiségben vásárolt alapanyag a normálnál 66 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-intenzitású, és idén további 3000 tonnát fog belőle felhasználni a VW.

Borítókép: Pixabay/matuska

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére