Eltűntek az orosz és az ukrán turisták

A tipikusan gyógyászati turizmusra szakosodott üdülőhelyek, Hévíz és Hajdúszoboszló eddig az orosz-ukrán háború vesztesei. Az orosz és az ukrán turisták gyakorlatilag eltűntek, vagy, aki itt maradt, az jobbára nem tud vagy nem akar visszautazni. Elkezdődtek a lemondások a nyugati turisták részéről is a fürdőhelyeken – írja a Portfólió.hu.

A többi vidéki településen a belföldi keresletnek köszönhetően az ilyenkor elvártnak megfelelő a vendégszám, míg a budapesti hotelek a megnövekedett tranzitforgalomból fakadóan megugró foglaltságról számoltak be. Főleg a jómódú ukránok szállnak meg pár napra a fővárosi szállodákban, azután utaznak tovább.

A három tavaszi hónapban összességében eddig 10 ezer vendégéjszakával kevesebbel számolhatnak a szállodák az orosz-ukrán háború következtében.

Ez leginkább a vidéki fürdővárosok szálláshelyeit érinti. A belföldi utazási kedv töretlen, a magyar utasok foglalnak, de a nyugat-európai turisták egyértelműen óvatosabbak lettek.

Tipikusan az idős, Magyarországra gyógyulni járó turisták mondják le az útjaikat. Főleg a német beutazók. Nem mernek elindulni Magyarországra a szomszédos országban dúló háború miatt.

Borítókép: Pixabay/3534679

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére