Tigriskölyköt mentettek meg fagyhaláltól

Négy-öt hónapos szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól orosz állatvédők a távol-keleti Tengermelléki határterületen – írja a Berek.hu.

A külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán. Az orosz állatvédők szerdán közölték, hogy küzdenek a kis nőstény életéért. A lesoványodott tigrist a múlt év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton az orosz Távol-Keleten. Az állat számos fagysérülést szenvedett. A halász értesítette az állatvédőket, akik a szibériai tigriseket mentő központba vitték a kölyköt.

A külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán. A nagyjából 20 kilogrammos – vagyis az ennyi idős tigrisek súlyának felére fogyott – állat intenzív rehabilitáció eredményeként tíz kilogrammot hízott, elfagyott farokvégét levágták. A múlt héten két és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

A borítókép illusztráció: Pixabay/Hollasue

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére