Zöldülni próbál a Coca-Cola

Az ABB, a Coca-Cola és a Volvo Truck együttműködésének köszönhetően a Mikulás egy teljesen elektromos teherautóval viszi az ünnepi üdvözleteket Olaszország-szerte. Az ABB töltőállomásai az ország töltési infrastruktúrájának részét képezik, amely a Coca-Cola karácsonyi kamionja számára is biztosítja az energiát, miközben az Észak-Olaszországból Dél-Olaszországba gurul, bizonyítva, hogy az e-járművek működőképes, fenntartható közlekedési lehetőséget jelenthetnek, írja a töltőállomásokat üzemeltető cég a közleményében.

A Magic Tour Coca-Cola névre keresztelt országjáró körút keretében, december 7-e és 20-a között az első, 100 százalékban elektromos hajtású Coca-Cola kamion 1300 km-es utat tesz meg, és többek között útba ejti majd Milánót, Bergamót, Nápolyt és Cataniát is.

Van honnan zöldülnie az üdítőitalt gyártó cégnek, a nemzetközi márkavizsgálatok szerint a Coca-Colától származik a világon a legtöbb környezetbe kijutó műanyag hulladék, éves szinten több mint 120 milliárd egyszer használatos műanyag palackot gyártanak, ami másodpercenként 3800 darabot jelent.

Borítókép: ABB

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére