Jávor Benedek: Sürgősen hátat fordítani ennek a rettenetesen drága és ostoba kalandnak, amit Paks2-nek hívnak

Úgy látszik, a magyar kormánynál még az oroszoknak is több a realitásérzékük, vagy a magyar kormány egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy saját hatáskörben döntsön Paks2 ügyében – írja Jávor Benedek Facebook-bejegyzésében.

A Párbeszéd uniós tanácsadója szerint Paks2-nek van alternatívája. Megújuló energiaforrások, energiahatékonyság, okos hálózatok, energiatárolás, szoros energetikai együttműködés a környező országokkal és az EU-val, hidrogéntechnológia, földhő, energiaigény-csökkentés, és még számos más intézkedés a kulcsa a magyar energiabiztonságnak. Mostantól minden erőforrást ennek megteremtésére kell fordítani, és sürgősen hátat fordítani ennek a rettenetesen drága és ostoba kalandnak, amit Paks2-nek hívnak.

Jávor úgy fogalmaz: Akiknek a felelőtlenségéből pedig az ország nyakába szakadt ez a katasztrófa, azoknak felelniük kell érte. Vádolom Orbán Viktort, Lázár Jánost, Süli Jánost, Aszódi Attilát, Bencsik Jánost, Kovács Pált és a 133 bátor képviselőt, aki gyáván minden szemetet megszavazott a parlamentben Paks2-ről, amit elé toltak. A 24.hu korábban arról írt, hogy értesülései szerint az orosz fél kezdeményezte az atomerőmű-építési szerződés felbontását.

https://www.facebook.com/javorbenedek/posts/524974852325510

Borítókép: Jávor Benedek. Fotó: Járdány Bence

Oldal Tetejére