Ujhelyi István: Támogatta a Fidesz a Paks2 leállítását és az orosz „kémbank” elleni fellépést

Az Ukrajna elleni agresszióról szóló Európai Parlamenti állásfoglalás módosító indítványairól és részleteiről szavaztak az elmúlt percekben az EP-képviselők (végszavazás a teljes dokumentumról ezekben a pillanatokban zajlik), amely során a magyar szempontból is rendkívül fontos tételek szerepeltek – írta Facebook-oldalán Ujhelyi István, az Európai Parlament szocialista képviselője.

https://www.facebook.com/dr.ujhelyi.istvan/posts/504301211055044

A politikus posztja így folytatódik:

Ezek a következőek voltak:

Paks2:

 „az EP felhívja a tagállamokat, hogy szüntessenek be az Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival való együttműködést, így az Oroszországgal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében folytatott együttműködést, valamint szüntessék meg vagy vonják vissza a Roszatom valamennyi leányvállalatának működési engedélyét;”

Letelepedési kötvények:

„az EP felhívja a tagállamokat és a befektetési rendszerek révén tartózkodási engedélyt biztosító szövetséges országokat, hogy vizsgáljanak felül az ilyen tartózkodási jogállással rendelkező minden kedvezményezettet, és vonják vissza a vagyonos orosz magánszemélyek és családtagjaik, különösen a szankcionált magánszemélyekhez és vállalatokhoz kapcsolódó kedvezményezettek tartózkodási engedélyeit

Nemzetközi Beruházási Bank (orosz kémbank Budapesten):

„az EP azt kéri, hogy haladéktalanul tiltsák be az orosz ellenőrzés alatt álló alapok és bankok, például a Nemzetközi Beruházási Bank unióbeli működését”

„A Fidesz mindhárom tétel esetében igennel szavazott, vagyis támogatta ezeket a szankciókat. Mit tesz vajon most Orbán Viktor?!” – írja Ujhelyi.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő tagadta Ujhelyi állításait.

https://www.facebook.com/dajcstomi/posts/272924148293497

„Ujhelyi reggel azt hazudta, hogy a Fidesz nem fogja majd megszavazni az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos EP határozatot. Megszavaztuk. Ujhelyi este azt hazudta, hogy támogatta a Fidesz a Paks2 leállítását. Ellene szavaztunk. Nem támogattuk a határozat azon részeit, amelyek a magyar ellátásbiztonságot veszélyeztethetik. Már csak az a kérdés, hogy Ujhelyi éjjel mit fog hazudni?! Mert ők továbbra is hazudnak reggel, éjjel meg este. Ennyi.”

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére