Ápolók napja: az új kormány azonnali 50 százalékos béremelést ad az ápolóknak

Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, frakcióvezetőjének közleménye olvasható az alábbiakban az ápolók napja alkalmából.


A kormány hiába hazudik jelentős béremelést, az elmúlt tíz évben érdemben nem nőtt az ápolók bére. Az áprilisi választások után felálló új kormány azonnali 50 százalékos béremelést és megbecsülést ad számukra.

Ma van az ápolók napja, mégis a kormány mintha teljesen megfeledkezett volna róluk. Az elmúlt években pár ezer forinttal nőttek a béreik, és

több mint 17 ezren hagyták el a pályát, ami miatt veszélybe került a betegellátás.

Nem véletlen, hogy még mindig nálunk halnak meg legtöbben szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésekben az egész Unióban. A pályaelhagyásban sincs sajnos semmi meglepő, hiszen

van olyan ápoló, aki a kormány hivatalos bértáblája szerint 50(!) ledolgozott év után is csak nettó 200 ezer forintot tud megkeresni, a kezdő bér pedig a 150 ezer forintot sem éri el.

Április 3. után véget vetünk a megaláztatásnak, az új kormány valódi megélhetést fog biztosítani mindenki számára, a betegeknek pedig valódi esélyt biztosítunk a gyógyulásra. A gyógyulás ugyanis alapjog, nem pedig fideszes luxus.

Kiemelt kép: PixaHive

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére