Megmenekülnek a mamutfenyők Budakeszin

Sikerrel járt a Nádas-tó Örzői Civil Összefogás, Budakeszi önkormányzata nem épít utat a Pátyi út és a Telki út közötti szakaszon, így megmenekülhetnek a mamutfenyők.

A 2020-ban védetté nyilvánított terültre korábban öt nyomvonalat terveztek, a település és a Budapest Fejlesztési Központ a város forgalmi terhelésének csökkentését akarta elérni a beruházással.

A helyi civilek szerint a tervezett nyomvonalak helyi védettségű természetvédelmi területeket érintettek, veszélyeztették a vizes területeket, két mamutfenyőt, és közel másfél hektáron vágtak volna ki fenyves-és tölgyerdőt.

A beruházás miatt összehívott lakossági fórumon kiderült, hogy a helyiek többsége ellenzi az út megépítését, a témával kapcsolatos cikkünk megjelenése után pedig a település fideszes polgármestere Győri Ottilia Facebook-oldalán tette közzé a képviselő testület döntését, ami alapján a Pátyi út és a Telki út közötti szakaszra kiírt terveket elvetették.

Helyette felkérték a Budapest Fejlesztési Központot, hogy a Budaörsi út és a Pátyi út közötti szakaszon tervezze meg az elkerülő utat.

Borítókép: Szigeti Balázs

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére