Karácsony Gergely feljelentést tesz a városházával kapcsolatos hangfelvételek miatt

„Feljelentést tesznek a városvezetés lejáratását célzó, rágalmakat tartalmazó hangfelvételek ügyében” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A főpolgármester közölte: feljelentést tesznek, mivel a kedden napvilágot látott felvételen törvénysértő módon hangzottak el hazug rágalmak és ezek bemutatása, tényként felmutatása bűncselekmény.

https://www.facebook.com/budapestmindenkie/videos/1067076684122985

Karácsony Gergely arról beszélt, azért hívtak össze sajtótájékoztatót, hogy visszaverjenek egy aljas és hazug támadást, amely a fővárosi önkormányzat vezetését érte. Azt mondta, politikai támadásoknak vannak kitéve és el kell szenvedniük a kormány támadásait, mióta 2019 őszén a budapestiek úgy döntöttek, hogy egy más típusú városvezetést szeretnének.

A főpolgármester úgy fogalmazott: „ahogy a város kifosztása nem kormányzás, úgy a minden tényt nélkülöző hazug rágalmak állítása sem újságírás”.

Olyan személyek, akik semmilyen kapcsolatban nincsenek a városvezetéssel, olyan állításokat tesznek, amelyeknek „semmi közük nincsen a valósághoz” – jelentette ki, hozzátéve, ezek az állítások nem bizonyítanak mást, mint “azt a kétségbeesett, izzadságszagú próbálkozást, hogy megpróbálja a Fidesz és a lakájmédiája lejáratni a fővárosi városvezetést.

Karácsony Gergely kijelentette, a támadásokat háromféle módon verik vissza: egyrészt nagyon határozottan kiállnak egymásért.

„Tudom, hogy a politikai támadás elsősorban nekem szól (…), de most éppen ma nem engem talált el, hanem az egyik kollégámat” – fogalmazott, majd kijelentette: „tűzbe teszem a kezem” minden főpolgármester-helyettesért, így Kiss Ambrusért is.

A főpolgármester azt mondta, minden, a felvételen elhangzó állítás teljes mértékben valótlan. Hozzátette, a már említett feljelentés mellett – azért, hogy megcáfolják az elhangzottakat – minden döntésüket, amelyek a felvételeken kapcsán fontosak lehetnek, nyilvánossá és még könnyebben hozzáférhetővé teszik.

Karácsony Gergely kiemelte: az a hangfelvétel és az újságcikk, amely ennek kapcsán megszületett, „természetesen semmilyen valóságalapot nem tartalmaz”. Közölte, a városvezetés egyetlen tagja sem találkozott soha semmilyen tárgyaláson Gansperger Gyulával.

„A Berki vezetéknevű és különböző keresztnevű emberekkel” szintén soha nem találkoztak – mondta a főpolgármester, aki teljesen abszurdnak tartja, hogy bárki számára bizonyító erőként hatnak olyan emberek hangfelvételen elhangzott szavai, akikkel semmilyen kapcsolatban nem áll a városvezetés.

A főpolgármester azt mondta, azok a sajtótermékek, amelyek kész tényként próbálnak beállítani tényszerűen cáfolható állításokat, hozzájárulnak ahhoz a bűncselekmény-sorozathoz, amellyel megpróbálják a városvezetés becsületét megkérdőjelezni. Éppen ezért ezekben az ügyekben feljelentést tesznek.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes kijelentette, a felvételen elhangzott személyeket nem ismeri, nem találkozott velük, a megfogalmazott vádakat visszautasítja és mindezek miatt rágalmazásért büntetőfeljelentést tesz ismeretlen személy ellen, “akit a sajtó egy része Gansperger Gyulaként azonosított.

„Büntetőfeljelentés teszek, mert azt mondta, hogy jutalékrendszert működtetek” – fogalmazott.

A főpolgármester-helyettes közölte, helyreigazítás kezdeményez minden olyan sajtótermékkel szemben, amely ezeket az állításokat akár feltételes módban anélkül közli, hogy annak valóságtartalmára utalna bármilyen módon.

Kérdésekre válaszolva Karácsony Gergely megerősítette, a hangfelvételek ügyében nem látja indokát semmilyen belső vizsgálatnak, hiszen – mint mondta – teljesen nyilvánvalóan valótlan állítások hangzanak el ezeken.

„Nem tudunk nem létező ügyeket belső vizsgálat tárgyává tenni” – fogalmazott.

Karácsony Gergely azt mondta, a szóban forgó telek értékesítése egy évek alatt előkészített folyamat volt és ennek révén egy fontos beruházás valósul majd meg Óbudán. A vevő egy multinacionális cég magyarországi vállalata. Semmilyen közvetítő ebben az ügyben nem járt el – közölte.

Kiss Ambrus arra a kérdésre, kijelenti-e, hogy soha nem kapott pénzt semmiféle vállalkozótól, aki a főváros által eladni tervezett ingatlanokkal kapcsolatba került, azt válaszolta: “nem kaptam soha”.

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére