Republikon: Dorosz Dávid látszik esélyesnek Dunakeszi választókörzetében

A Dunakeszi központú Pest megye 5-ös számú választókerületet az elmúlt két ciklusban magabiztosan nyerte Tuzson Bence, a Republikon Intézet reprezentatív felmérése alapján azonban úgy tűnik már nincs könnyű helyzetben a Fidesz-KDNP jelöltje – írja a Telex.hu.

A Republikon felmérése alapján a megkérdezettek 85 százaléka elmenne szavazni, közülük most a Fidesz-KDNP listára 36, a közös ellenzéki listára 48 százalék szavazna a teljes népesség körében.

A biztos pártválasztók esetében még nagyobb az ellenzéki lista előnye.

A választókörzetben Dorosz Dávid a Párbeszéd–MSZP–Jobbik–Momentum, Tonzor Péter a Demokratikus Koalíció, Fekete Péter pedig az Új Világ Néppárt támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson, amin a kutatás szerint a megkérdezettek 44 százaléka venne részt.

Republikon friss, visszalépések utáni mérése azt mutatja, hogy a kérdésre, hogy melyikükre szavaznának egy ellenzéki előválasztáson, a következő eredmény jött ki: Dorosz Dávid 40 százalék, Tonzor Péter 32 százalék.


A felmérés szerint ismertség szempontjából ennél is nagyobb a különbség Dorosz javára (48-24).

2014-ben ebben a kormánypárti jelölt 41 százalékkal nyert, akkor ez bőven elég volt Szabó Imre ellen, aki mögé a Jobbik kivételével az összes ellenzéki párt felsorakozott. 2018-ban a fideszes politikus még ennél is nagyobb arányban, 43 százalékkal nyert. A Jobbik ekkor is külön utakon járt, a DK-s Rónai Sándor 36 százalékot tudott szerezni.

Fordulópont

Korábban a Závecz Research közvéleménykutató Tonzor Péter vezetéséről írt, a legújabb Republikonos felmérés már Dorosz Dávidot jelöli meg esélyesnek az előválasztáson.

Borítókép: Dorosz Dávid

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére