Helyi népszavazást akar Karácsony Gergely is a Fudanról

A Diákváros és a kínai egyetem kérdése több mint egy hete ad muníciót a főváros és a kormány csatározásaihoz. Nemrég derült ki, hogy a 12 ezer magyar egyetemista elszállásolására tervezett Diákváros területéből venné el a helyet a kínai Fudan Egyetem kampusza. A terv miatt a Fővárosi Önkormányzat tiltakozni kezdett az ellen, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épül Ferencvárosban.

Ferencváros polgármestere Baranyi Krisztina a múlt héten jelentette be, hogy helyi népszavazást kezdeményez a beruházással kapcsolatban, Karácsony Gergely most Facebook-oldalán jelezte, hogy támogatja a kezdeményezést.

A pénteki Magyar Közlönyből az derült ki, hogy Palkovics Lászlót nevezte ki Orbán Viktor a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztosává. A kormány tehát megerősítette a szándékát a projektek létrejöttéről.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/photos/a.266672553365598/4229180923781388/

Borítókép: Karácsony Gergely

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére