Fertőtlenítő lehet az olasz borból

A járvány a bor iránti keresletet is visszaveti. A Coldiretti mezőgazdasági szervezet felmérése alapján tavaly 150 millió literrel több bor maradt az olasz bortermelők nyakán a korlátozások miatt, mint 2019-ben – írja a Nuus.hu.

Most fertőtlenítőszert készítenének belőle. Az olasz pincészetekben jelenleg 6,9 milliárd liter, fogyasztásra kész szesz van. Az olasz bor export tavalyi 2,2 százalékos csökkenése 6,29 milliárd eurós bevételkiesést okozott. a borászok gyors intézkedést várnak az olasz kormánytól.

A felhalmozott többletkészletek lepárlásának finanszírozására például 150 millió eurós támogatást. Lepárlással 25 ezer liter etil-alkoholt lehetne előállítani fertőtlenítő gél gyártásához, és ezzel ki lehetne váltani az importot.

Borítókép: Pixabay/congerdesign

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére