Könnyebb és gyorsabb Bubit ígérnek áprilisra

Április végétől lehet használni a tervek szerint az új, megfiatalított közbringa-rendszert Budapesten, aminek a jelszava: a könnyebb használat – írja a Telex.hu.

Elkészültek az első könnyített-egyszerűsített Mol-Bubi közbringák a Csepel kerékpárgyárban, a kerékpáron a legnagyobb változások a könnyítést szolgálták: a nehéz, tankszerű járást előidéző tömörgumi ment a süllyesztőbe, fújt gumi váltja őket. A kevlárbetétes gumik elég magas, 7-es szintű defektvédelemmel rendelkeznek, a gyártó szerint az ilyen gumi városi használat során tízévente kaphat defektet.

Ha valakinél mégis bekövetkezne majd a defekt, akkor azt az utat nem kell majd kifizetni.

Tájékoztatás szerint a bicikli ára körülbelül nettő 250 ezer forint. A rendszer tavasszal egy 1200-as bicikliflottával indul. A régi bringák egyébként várhatóan adományként találnak majd új tulajdonosra, az adományozást a BKK a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül tervezi.

A bérlés maga is egyszerűsödik, felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, amivel egyszerűen és gyorsan lehet intézni, és megszűnik a kauciós díj.

A Bubi-dokkolók megmaradnak városszerte, viszont nem muszáj becsattintani a kereket: lesznek felfestett virtuális dokkolók is, ahol elég csak egyszerűen a támaszon hagyni a biciklit.

Borítókép: Wikipedia Commons

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére