Biden kabinetfőnöke szerint Trumpéknak oltási tervük sem volt

Kaotikusnak és nagyon korlátoltnak nevezte a napokban távozó Trump-kormányzat koronavírussal kapcsolatos oltási intézkedéseit az új amerikai elnök, Joe Biden kabinetfőnöke. Ron Klain szerint a korábbi szövetségi kabinetnek nem volt oltási terve, ahogy arról sem készítettek menetrendet, hogy hogyan osszák szét országszerte az oltóanyagokat – írja a Hang.hu.

A fejetlenséget jól mutatja, hogy az atlantai járványügyi központ, a CDC szerint miközben szombatig 41 millió dózist osztottak szét Egyesült Államok szerte, addig ebből mindössze 20,5 millió adagot adminisztráltak.

Joe Biden első rendelkezései között számos járványügyi intézkedésről döntött: így az oltások és a tesztelések felpörgetéséről. Egyúttal maszkviselésre kérte a lakosságot, hogy azzal is fékezni tudják a vírus terjedését. A friss adatok szerint a koronavírussal a világon leginkább sújtott Egyesült Államokban a hétvégén átlépte a 25 milliót a regisztrált fertőzöttek száma, azaz a lakosság több mint 7,6 százaléka kapta el már a kórt.

Borítókép: Trumpflickr

Oldal Tetejére