Az utcát fűtjük? Felújítási útlevél épületeknek

„Otthon Budapesten – lakás és lakhatás” címmel szervezett konferenciát még május közepén a Biodómban a Főpolgármesteri Hivatal. Podcast sorozatunk első részében a fővárosi épületállomány, a felújítási lehetőségek, és a leendő Budapesti Klímaügynökség feladatai állnak.

2023 novemberében készült egy reprezentatív felmérés, melyben többek között arra voltak kíváncsiak a szakemberek, hogy mekkora az energiaszegénység? Milyen fizikai állapotban vannak a budapesti lakóépületek? Hogy viszonyul a lakosság az energiaátmenet kérdéséhez?  Mennyire akarnak, és mennyire hajlandóak felújítani? Miért lenne fontos a Budapesti Klímaügynökség, és milyen típusú támogatásokra van lakossági igény? Milyen hatással volt a rezsicsökkentés csökkentése a beruházásokra?

Az utcát fűtjük? A budapesti lakóingatlanok energetikai állapota kerekasztal-beszélgetést Bombera Krisztina  moderálta. A résztvevők: Szemző Hanna Városkutatás, Csoknyai Tamás BME docens, és Kiss Ernő Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

Mint a beszélgetésből többek között kiderül:
—  az összes épületenergetikai rekonstrukciót értelmetlenné tette, a napkollektoros iparágat likvidálta az Orbán-kormány rezsicsökkentése.
— Koncepciótlan, és kiszámíthatatlan az állami támogatási rendszer.
— Mi az a felújítási épület útlevél.
— Miért fontos a mélyfelújítás.

Sarkadi Péter nyitóképén: Szemző Hanna, Csoknyai Tamás, és Kiss Ernő.


Hallgatnál még hasonló podcastet? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvasnál még hasonló cikkeket? Iratkozz fel hírlevelünkre!
Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Oldal Tetejére