Hamarosan kezdődik a felújítás a Határ úti aluljáróban

Megújul és akadálymentes lesz a BKK beruházásában a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró – közölte a szervezet.

Mint írták, a felújításhoz szükséges forrást teljes mértékben a fővárosi önkormányzat biztosítja, a korszerűsítési munkák előkészítése már ebben a hónapban kezdetét veheti.

Hozzátették, az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a Budapesti Közlekedési Központ a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/961096051468781

A BKK tavaly decemberben írta alá az aluljáró felújításához kapcsolódó vállalkozási szerződést. Hatályba lépése annak köszönhető, hogy az önkormányzat – a pénzügyi nehézségek ellenére – a megállapodás módosításával rendelkezésre bocsáthatja a szükséges forrást, miután hiába várt a kormány támogatására. A Fővárosi Közgyűlés február 23-án döntött arról, hogy Budapest saját erejéből vállalja a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítását. A korszerűsítési munkák előkészítése a vállalkozási szerződés március 9-i hatályba lépése után, még ebben a hónapban elkezdődhet.

A Határ úti kivitelezés előreláthatóan másfél évig tart, a beruházás során

• megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon;

• világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével;

• új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő berendezéseket telepítenek a biztonság fokozása érdekében;

• felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetővé válnak;

• megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben;

• korszerűsítik az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket, valamint

• egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki.

Oldal Tetejére